Pages

20 Temmuz 2012 Cuma

Arx Fatalis - Banka Soygunu

UYARI: Bu görevden önce oyunu mutlaka kaydedin.

Öncelikle Gary ve Alicia'nın evlerini bilmemiz lazım.

*Alicia'nın evi: İnsan şehrindeki kalenin kapısına sırtınızı dayayın.Sağa, sonu görünmeyen yola doğru ilerleyin, soldaki kapı alicianın evinin kapısı.
*Gary'nin evi: Alicianın evinin kapısına sırtınızı verin, sola gidin, aradan sola dönün, MERDİVENDEN İNİN,hemen sağdaki (kapısının yanında duvar olan) ev. Bu merdivenden düz giderseniz zaten bankaya ulaşırsınız.

NOT: Gary'nin evinde "Finansın Sırları" adlı bir kitap var, bu kitabı Trolllerin Kralı Pog'a verirseniz, trolller, goblinlere ihtiyaç duymadan ticaret yapabilirler ve oyundaki ticaret sizin için daha karlı olur.

Bankayı soyabilmek için 2 yöntem var, ya teknik yetenek ve gizlilik skilleriniz yüksek olacak, ya da kanlı yollar ile halletmeniz gerekecek.

---------------------------------------------------------------
A) 1.Yöntem: Gizlilik ve Teknik Yetenek Skilleriniz yüksek ise;
---------------------------------------------------------------

1) Banka kapısını çilingir aletleriyle açın.(bu bahsettiğim kapı müşteri girişi değili Gary'nin girdiği kapı, bulamazsanız sırtınızı müşteri girişi kapısına verin, duvara temas ederek sola yürüyün).(Kapıyı açmak yüksek teknik yetenek gerektirir)

2) Gizlice odaya girin, gerekirse görünmezlik iksiri ya da büyüsü kullanın. Mum yanan masanın sağındaki duvarda gizli bir tuş var. O tuşa basın sonra müşteri girişinden bankaya girin, solda bir gizli geçidin açıldığını göreceksiniz. Yine gizlice girin içine, yolun sonuna geldiğinizde sol tarafta bir anahtar girişi göreceksiniz ama onu açmak için anahtar lazım.

3)Anahtar için ilk olarak Gary'nin evine girin. Kapısı kilitliyse çilingir aletleriyle açın(teknik yetenek gerektirir). Perdenin arkasındaki odada bir tünel göreceksiniz. Tünele girin ve ilerleyin, ama tünelin ortasında parmaklıklar var.Bu parmaklıkları açabilmek için Alicia'nın evine gitmemiz lazım.

4)Alicia'nın evine gidin, kapı kilitliyse çilingir aletleriyle açın. Sağ tarafta, rafların sağında bir kaldıraç var. Onu indirin ve hızlıca Gary'nin evine gidin.Tünele atlayın, parmaklıkların kalktığını göreceksiniz ama hızlı olmazsanız siz yetişemeden parmaklıklar geri iner. Merdivenden yukarı çıkın. İlerleyin, duvarda bir anahtarın asılı olduğunu göreceksiniz ama onu alamazsınız çünkü duvara mühürlenmiş. Bunun için anahtarın kalıbını çıkarmamız gerekecek.

5) Büyük Çöküntü'ye, troll arkadaşımız Greu'nun yanına gidin, onla konuşun. Size "Çamur Macunu" verecek. İnsan krallığına geri dönün ve duvardaki mühürlü anahtarın oraya gidin. Çamur macununu kullanarak anahtarın kalıbını çıkarın.

6) Şimdi ise kalıbı kullanarak anahtarı yapmamız gerekecek. İlk olarak 1 külçe altın (normal bir metal da olabilir) satın almanız lazım. Eğer 2 tane altın veya metal parçası varsa, bu da olur. Kalıptan anahtarı yapmak için "Cüce Madenleri"ne gidin.( lavlı olan yer, oyunun en alt katı). Eğer önceden gidip "Kara Hayvan"ı öldürdüyseniz işiniz kolay, yoksa biraz zorlanacaksınız. İlk olarak cüce madeninde güç taşlarını bulmanız lazım. Güç taşlarını bulduktan sonra "Dökümhane"ye gidin. Güç taşlarını makinelere takın. Hazır külçeniz yoksa metal parçalarını merdivenle çıkılan makinenin sağındaki makinenin fırınına koyun.(2 adet aynı metalden lazım). Sonra kolu indirin, külçeniz hazır. Sonra külçeyi merdivenle çıkılan makinenin üstündeki bölmeye koyun, duvardan taraf olan tezgaha anahtar kalıbını koyun, kolu indirin, anahtar hazır.

7)İnsan krallığına gidin, bankadaki gizli bölmeye girin (ama kimsenin sizi görmemesi lazım), anahtarı kullanın, hazine sizin.

----------------------------------------------------------------------
B) 2.Yöntem: Gizlilik ve Teknik Yetenek Skilleriniz yüksek değil ise;
----------------------------------------------------------------------

Bu yöntemi seçerseniz yukarıdaki kadar uğraşmazsınız.

1. Bankacı Gary'den tüm anahtarları alın.
Bu anahtarları almanın 2 yolu var.Pickpocket yaparak ya da öldürerek. Benim gibi gizlilik yeteneğiniz 50 den azsa onları öldürmeniz gerekecek. Ama nasıl? Eğer muhafızlar sizi görürse oyundaki tüm insanlar size düşman olur dolayısıyla oyunu bitiremezsiniz. Ama her şeyin bir yöntemi var :)

Gary'yi gizlice öldürmenin 2 yolu var:

Birincisi onu evinde öldürmek. Ben Gary'e evinde hiç rastlamadım, hep bankadaydı. Ama internette araştırdığım kadarıyla, Akbaa Tapınağını ilk ziyaretinizden sonra evinde oluyormuş. (Oyundaki zaman görevlerinize göre akıyor.) Evinde yakalarsanız girn, kapıyı kaptın, oyunu mutlaka önceden kaydedin ve kapıdan uzak bir yerde öldürün. Öldürdükten sonra 3-4 muhafızlarla konuşmaya gidin, eğer size saldırmıyorlarsa tamamadır.
Ama eğer evinde değil bankadaysa iş biraz daha zor. Bunun için büyü yapmanız gerekecek. Bankada her zaman 1 muhafız bulunur, bu da işimizi zorlaştırıyor. Bankaya gidin ve mutlaka oyunu kayıt edin. Gary'nin olduğu bölüme yaklaşıp "Ölüleri Kaldırma" büyüsü yapın ve hemen bankadan çıkıp kapıyı kapatın ve uzaklaşın. Sağ üstte büyünün simgesi olduğu sürece zombi ayaktadır. Gary'i öldürmesi 10-15 sn den fazla sürmez zaten. Gary öldüğünde gidin, eğer şanslıysanız ve size yakın bir yerde öldüyse eşyalarını alın, yoksa "Telekines" büyüsünü kullanmanız gerekecek. Tüm anahtarları aldığınızda muhafızla konuşun. Eğer saldırmazsa tamamdır,  saldırırsa eski kaydı yükleyip tekrar deneyin.

Anahtarları aldığınızda bankaya Gary'nin girdiği kapıya gidip anahtarla girmeniz lazım.(bu bahsettiğim kapı müşteri girişi değil Gary'nin girdiği kapı, bulamazsanız sırtınızı müşteri girişi kapısına verin, duvara temas ederek sola yürüyün). Mum yanan masanın sağındaki duvarda gizli bir tuş var, ona tıklayın, bankada gizli bir bölme açılacak. Muhafıza fark ettirmeden bölmeye girin, anahtarları kullanarak yolun sonundaki duvarı açın, hazine sizin.

0 yorum:

Yorum Gönder