Pages

20 Temmuz 2012 Cuma

Muhteşem Silahı Yapmak

İlk olarak Muhteşem Silah görevinin size verilmesini bekleyin. Sonra cüce madenlerine inin. Burada sizi kovalayan "Kara Hayvan" adında bir canavar olacak. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu canavarı silah veya büyü kullanarak öldüremezsiniz. Ve bu görevi önceden yapmıştım, aklımda kalanları yazıyorum :)

Kara Hayvanı öldürmek için şunları yapmanız lazım:

1) Cüce Madeni'nde bir yerde, bir cüce cesedi var. Bu cesetten cüce etini alın.

2) Büyük bir oda olacak madende, bu odada bir makine var. (bu odada asma merdivenle çıkılan demir bir balkon var) Kara Hayvanı bu odada öldüreceğiz. Onu öldürmenin iki yolu var:

A) Madende önceden "güç taşı" bulduysanız bu odadaki makineye yerleştirin. Sonra tam ortada bir press makinesi var. Güç taşını taktığınız makinedeki kaldıracı indirdiğinizde bir press aşağı iniyor. Tam pressin altına cüce etini koyun. Kara Hayvan gelip eti yerken pressi indirin ve hayvanı öldürün.
B) Önceden güç taşı bulmadıysanız şöyle yapmanız lazım. Bu odada yanlış hatırlamıyorsam 2 normal giriş bir de kapı var. Girişin birinin yanında bir kaldıraç var. Bu kaldıracı indirmeyi denerseniz indiremeyeceğinizi farkedeceksiniz.Bu odanın ilerisinde bir yerde küçük bir oda daha var. Bu odada tahta bir merdiven var ve sağında-solunda küçük bölmeler var. Bu bölmelerde çekmeceler var ve çekmecelerde anahtarlar var, ilerde işinize yarayacaklar. Asıl önemli kısım şu; merdivenden yukarı çıkın(merdiven biraz zor çıkılıyor, zıplamanız lazım). Merdivenden çıkınca bir kaldıraç olması lazım. Onu indirin. ( Kaldıraç aşağıda da olabilir, tam hatırlamıyorum). Sonra büyük odaya geri dönün. Kaldıracı indirebilirsiniz artık. Kaldıracı indirince yerdeki ızgara açılıyor ve lavlar ortaya çıkıyor. Ne yapacağınızı anladınız herhalde :) Cüce etini ızgaraya koyun, kara hayvan, eti yerken ızgarayı açın, kızarmış "Kara Hayvan"ınız hazır :)

Eveeet, kara hayvanı öldürerek işin en zor kısmını hallettiniz. Haa unutmadan şunu söyleyeyim, kara hayvanı öldürdüğünüz odada sağ karşı köşede bir fırın var. Bu fırının üstünde "Çift Elle Tutulan Kılıç Kalıbı" var. Bu kalıbı alın, silah yaparken işinize yarayacak. İlerde bir yerde normal kılıç kalıbı da var, onu da alın.

3)Şimdi sıra mithril madenini bulmaya geldi. Söylediğim gibi bu bölümü önceden oynamıştım, hatalarım olabilir kusura bakmayın. Mithrili bulabilmek için madenin en sonuna gidin. Bir yerde bir makine var. Bu makineye güç taşı takıp çalıştırdığında elektrik veriyor. Bu odada tahta borular var. Boruları kullanarak yukarıya çıkın, bir oyukta mithril olacak. Mithril çantanıza koyulamayacak kadar büyük. Onu elinizle taşımanız lazım. Elektrik saçan makineye mithrili koyun, makineyi çalıştırın, makine mithrili dökümhaneye ışınlayacak. Şimdi sıra dökümhaneyi bulmaya geldi.

4)Hatırladığım kadarıyla "Dökümhane" kilitli bir kapının arkasındaydı. Olmayabilir de :) Dökümhaneyi bulduğunuzda 3 tane dev makine göreceksiniz. Ve yerde bir yerde ışınladığınız mithrili göreceksiniz. Tüm makinelere güç taşı yerleştirin, mithrili press makinesine taşıyın, makine mithrili ezip 4 parçaya bölecek. Her mithril külçesi için 2 tane mithril parçası lazım. Fırına 2 adet mithril parçasını atın, külçe yapın. İsterseniz diğer ikisini de atın, ne de olsa başka işe yaramayacaklar. Sonra en büyük makinenin tepesine merdivenle çıkın, oraya bir adet mithril külçesi yerleştirin. Makinenin 2 tarafında tezgahlar var, bu tezgahlarda press yapıyor makine. Hangisi olduğunu hatırlamıyorum, doğru tezgaha istediğiniz kılıç kalıbını yerleştirin. Ben iki elle tutulan kılıcı öneririm.Eğer kılıç-kalkan kullanacağım diyorsanız bile, iki elle tutulan silaha birkaç geliştirme yapınca kalkanlardan daha fazla zırh veriyor.
Kalıbı yerleştirdikten sonra makineyi çalıştırın, kılıcınız hazır. Ama şu anda sadece bir "Mithril Kılıç". Bunu Muhteşem Silah'a dönüştüreceğiz.

5)Kılıcımız hazır olduğuna göre sırada ona efsunlayacağımız maddeleri bulmak var. Kitapta yazdığı gibi Koltk Tozuna ve Ejderha Yumurtasına ihtiyacımız var.
-İlk olarak Koltk Tozunu ekleyin, zaten önceden bulmuştuk.
-Sırada ejderha yumurtasını bulmak var. Ejderhayı bulmak için ilk olarak Greu'nun(troll arkadaşımız) olduğu yere, Büyük Çöküntü'ye ışınlanın. Sonra yukarı çıkın, karşıda da bir bölge var ama arada köprü yok. Bunun için "Havaya Yükselme" büyüsü yapıp karşıya geçin. Burada 3-4 tane mağara var, bunlara da aynı büyüyle gidin, işinize yarayacak çok güzel eşyalar bulacaksınız. Bir yerde yol buzla kapanmış. Alev topuyla buzu eritin. İlerleyin, karşınızda Ejderha var. Ejderha'dan yumurtalarını izinsiz alırsanız size saldırır. Eğer ejderhayı öldürmeden yumurtaları almak istiyorsanız, Muhteşem Silah görevini aldıktan sonra gelip durumu Ejderha'ya anlatmalısınız. Yumurtalara ihtiyacınız olduğunu söyledikten sonra bir diyalog geçiyor. Size, bir ejderhada bulunan pul sayısı kadar altın verirseniz yumurtaları alabileceğinizi söylüyor. Bunun için Arx Kalesi'ndeki kütüphaneye gidip yılan kadınla konuşun. Arx Irkları ile ilgili kitabı okuyun, orada yazıyor. Sonra ejderhaya gidip parasını verin, yumurtayı alın.

Asıl önemli nokta burası, silahı nasıl büyüleyeceğiniz oyun sonunu etkiliyor. Eğer "Eşya Büyüleme" büyünüz ya da bu büyünün kağıdı yoksa mecbur Yılan Kadınlara büyületmelisiniz silahı. Ama Yılan Kadınlar, eğer asilerin yerini ispiyonlamazsak silahı büyülemeyeceklerini söylüyorlar. Üç seçeneğiniz var:

1)Asileri ispiyonlayıp silahı yılan kadınlara verin( Böyle yaparsanız oyun mutlu sonla bitmez).
2) Sİlahı kendimiz büyülemek.( Bunun için mana puanınızın yüksek olması lazım) Ve bu büyü için gerekli Rune oyunda sadece bir yerde var. Hatırlarsanız, Akbaa Tapınağında konuştuğunuz, dua eden kör bir rahip vardı. Bu odada sağda ve solda gizli bölmeler var. Ya sağdaydı ya da soldaydı bu Rune. Tam hatırlayamadım.
3) Silahı büyü kağıdıyla büyülemek.( Büyü kağıtları Ylside Sığınağında ve 5. kattaki İkiz Satıcılarda bulunuyor. Ama eğer hem kara hem de su goblinlerini öldürdüyseniz, ikiz satıcılar bir grup tarafından öldürülüyor).

**Bence oyunu mutlu sonla bitirin.**

Her neyse; silahımız, koltk tozumuz ve ejderha yumurtamız hazır. Kendiniz büyüleyecekseniz, koltk tozunu silaha efsunlayın sonra büyüleyin ardından yumurtayı efsunlayın büyüleyin. Yılan kadına büyületecekseniz, silahı önüne koyun, yumurta ve koltk tozunu silaha efsunlayın, yılan kadın büyülesin.

Ve Muhteşem Silah'ınız hazır...

0 yorum:

Yorum Gönder