Pages

20 Temmuz 2012 Cuma

Oliver'in Hazine Avı

Ödül: "9.000 Tecrübe Puanı" ve "Kahramanların Yüzüğü (Kuvvet+1 Zeka+1 Bünye+1 Beceri+1)"


1->  Sarı Lale Meyhanesine girin, üst kata çıkın, karşınızda sandalyede oturan tek gözlü bir adam var. Onun solundaki duvara bir yazı oyulmuş.Yazıyı okuyun ve av başlasın... Yazıda, sandığın "zümrüt" ile açılacağından bahsediliyor. Oliver'in sandığı dördüncü katta.

A) Eğer dördüncü kattaki portalı aktifleştirdiyseniz; oraya ışınlanın ve balkondan aşağı atlayın.
B)Portalı aktifleştirmediyseniz; dördüncü katta, haritaya göre sola doğru ilerleyin. Oralarda bir yerde, yerde artarda dizilmiş paralar var ve bir sandığa doğru gidiyorlar. Goblinler tuzak kurmuş :)

Bu noktaya geldiğinizde, yukarı doğru çıkın ve kapıyı silahınızla kırın. Burada iki sandık, bir damıtıcı ve masada bir kitap var( kitap Lord Inut ile ilgili, bu görevi yazının devamında görebilirsiniz). Eğer sağdaki tahta kapıyı da kırıp ilerlerseniz portala gidip onu aktifleştirebilirsiniz. Bu odadaki iki sandıkta kilitli, soldakinin anahtarı "zümrüt". Zümrüt ile sandığı açtıktan sonra ilk notunuzu bulacaksınız.

2-> Notta, sıradaki ipucu için troll madenlerine gitmen gerektiğin yazıyor. Troll madenlerine gidin ve iyice araştırırın, oda gibi bir yerde iki tane sandık ve yerde bir sürü kazma var. Sol tarafta da yerde taşlar var.Taşları kaldırdığınızda 2. ipucunuzu bulacaksınız.

3-> Sıradaki ipucumuzda, goblin hapishanesinin altına inmemiz gerektiği yazıyor. Bunun için, oyuna başladığımız yeredeki hapishaneye gidin, hapishaneden çıkınca sola dönün ilerleyin ve oradan mağaraya inin(oyunun başında atladığımız mağara). Bu mağara zaten önceden gezdiğiniz bir yer, oyunu ilk oynayışınızsa büyük ihtimalle baya bir zaman harcamışsınızdır :) Örümcekleri öldürdüğünüz yere gidin. Bu odada yerde daire şeklinde bir takta var. Ona çıkın, sırtınızı arkadaki stüna verin ve 10 adım ilerleyin :) Örümcek ağı var ve yol sağa doğru gidiyor. Tam örümcek ağının arkasında "sabit olmayan bir duvar" var. İmleci duvara gezdirerek duvarı farkedebilirsiniz veya duvarın yanında ortaya çıkarma büyüsü yapın. Eğer Poxsellis'in kaskını takıyorsanız (yeraltı mahzeninin en son katında bulabilirsiniz) hemen farkedersiniz zaten. Bu duvarı kazma ile kırın. Odaya girin ve yerdeki yazıyı okuyun, son ipucunuz.

4-> Doğrusun söylemek gerekirse, bu bölümü ben de internetten araştırıp öyle yapabildim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu görev için öncelikle küreğe ihtiyacımız var. Satıcılardan veya goblin krallığından bulabilirsiniz (krallığa girin, sola dönün, bir koridor var, içinde 2-3 tane fare var ve sonunda kürek var). Bu görevde 3. kata inmemiz lazım. Goblin krallığının girişine gelin, sırtınızı bekçi gobline verin ve sola dönün. İlerleyin ve hemen yanınızdaki meşaleli koridora girip örümcek ağından geçin.(Eğer örümcek ağı olmayan yoldan giderseniz hemen duvarın sağ tarafında "sabit olmayan bir duvar" var, bunu kazmayla kırın ve ilerleyin, 3. katın portalı burada bulunuyor). Sağdaki yoldan gidin, yol ikiye ayrılıyor, yine sağdan gidin. Solunuzda bir merdiven, önünüzde bir ceset varsa doğru yoldasınız.Düz ilerleyin, solda örümcek ağı var o yola girmeyin düz devam edin. Yolun sonunda, asılı duran bir merdiven göreceksiniz ve yerde siyah yarıklar var. Tam üstüne çıkın ve imleci küreğe getirim 'F' tuşuna basın. Ayaklarınızın altında bir anahtar olacak. Yapımcıların anahtarı neden bu kadar saçma bir yere koyduklarını anlayamadım, ilk bulan kimse helal olsun. Anahtarı alın ve zümrütle açtığınız sandığın bulunduğu odaya gidin, ikinci sandığı açın. Güzel bir yüzük ve tecrübe puanıyla ödüllendirileceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder