Pages

20 Temmuz 2012 Cuma

Arx Fatalis - Karakter Yapılandırma

      Karakter Yaratma Rehberi
     
---STATLAR---

Başlamadan önce şunu söylemeliyim; oyunda en fazla 10. seviyeye kadar yükselebiliyorsunuz. Her seviye atladığınızda 1 stat puanı ve
15 skill puanı gelir. Bunu düşünerek karakter yaratın.

Statlarla ilgili klasik bilgileri yazmak yerine tavsiyelerimi yazacağım, zaten oyunda statların genel özelliklerini görürsünüz.Oyunu
ilk oynayışınızsa, tavsiyelerimi dinlemenizi öneririm. Oyunda her stat'a +1 puan veren bir yüzük var. Bu eşyayı bulabilmek için, yazdığım; "Oliver'in Hazine Avı" adlı bölümü okuyun.


##Zeka: Bu stat, büyü ile olan her şeyi etkiliyor. Eğer, "Ben büyü müyü anlamam, kafa göz dalarım" diyorsanız yanılıyorsunuz. Belki kılıcınızı, büyüden daha fazla kullanacaksınız ama yine de büyüyü kullanmak zorundasınız. Büyücü olacaksanız en az 20 yapın, olmayacaksanız 10-11 yeterli.

##Kuvvet: Yakın dövüşte vereceğiniz hasarı ve eşyaları giyip giyemeyeceğinizi belirler. Kuvvet, büyücü de olsanız, hırsız da olsanız, savaşçı da olsanız en az 14 olmalıdır. Çünkü oyundaki en güçlü silahı ve zırları kullanabilmek için 14 kuvvet lazım. Bu eşyaları kullanamazsanız, oyunun sonundaki boss'u öldürmekte çok zorlanırsınız. Eğer yakın dövüş ağırlıklı bir karakter yapacaksanız en az 20'ye dayayın bu skilli, büyücü ya da okçu olacaksanız 14'te bırakın.

##Beceri: Okçu ya da hırsız bir karakter yapmak istiyorsanız bu stata önem verin. Bunun haricinde, eğer pickpocket veya çilingircilik yapmak istiyorsanız bu stata verin. Ama okçu veya hırsız bir karakter yapmazsanız bile bu stat en az 10 olsun. Çünkü kritik hasar vermeniz için gerekli. Okçu ya da hırsız olacaksanız en az 20 yapın, olmayacaksanız 10-11 yeterli.
##Bünye: Sağlık havuzunuzu ve zırh kullanma yeteneğinizi belirler. Eğer kalkan ve ağır zırhları kullanacaksanız, bu statı 8-9 a getirmeniz yeterli. Eğer ağır zırh ve kalkan kullanmayacaksanız 11-12 yeterli. ( ağır zırh veya kalkan kullanırsanız büyücülük ve gizlilik yetenekleriniz kesintiye uğrar)


---SKİLLER---

##Gizlilik: Sessiz yürümenizi, gizli saldırılarda vereceğiniz hasarı arttırır. Ayrıca, bu skilli 50 yaparsanız pickpocket(yankesicilik) yapabilirsiniz.Eğer bu yazdıklarımı yapmak istemiyorsanız bir puan bile vermenize gerek yok. Bence gereksiz bir skill.

#Teknik Yetenek: Bu skill ile kilitleri açabilirsiniz. Savaşçı ağırlıklı bir karakter oynuyorsanız, bu skille hiç puan vermeyin. Ama gizlilik ve teknik yetenek puanınızı yükseltirseniz muhteşem bir hırsız olursunuz.

#Sezgi: Gizli geçitleri ve tuzakları fark etmeye yarar ve ticarette daha kazançlı işler yapmanızı sağlar. Bence oyundaki en gereksiz skill, zaten yeraltı mahzeninin son katındaki "Poxsellis'in Kaskı" adlı eşyayı bulup kullanırsanız, oyundaki tüm gizli geçitleri görebilirsiniz. Ticarete ise bence hiç gerek yok bu oyunda. Bir puan bile vermeyin :)

##Ruhsal Bağlantı: Mana'nızın daha hızlı artmasını ve düşmanlarınızı uzaktan fark etmenizi sağlar, fazla gerekli bir skill değil.Bence hiç puan vermeyin, verecekseniz de en fazla 25 yapın.

######Eşya Bilgisi: Oyundaki en önemli skillerden biri. Bu oyundaki tanımsız eşyaları tanımlamanın tek yolu bu skill. Ve iksir yapmak için de gerekli. En az 75 olmalı bu skill. Bu skill ne kadar yüksekse silahları tamir etme oranınız artar.

###Büyücülük: Önemli bir skill. Büyücü bir karakter yapmak istiyorsanız bu skilli 60-70 yapın, büyücü değilseniz 30 yeterli.

###Atıcılık: Okçulukla ilgili bir skill. Okçu olacaksanız 70 civarı yapın ama okçu olmanızı önermem çünkü oyunda sadece 2 çeşit yay ve fazla iyi değiller.

###Yakın Dövüş: Savaşçı bir karakter yapacaksanız, en önemli skilliniz bu. Savaşçıysanız en az 70 yapın.

###Defans: Defans için gerekli. Normal bir karakter için 70 yeterli, ağır zırh ve kalkan kullanacaksanız daha az da verebilirsiniz. Ama ağır zırh ve kalkan kullanırsanız büyücülük ve gizlilik yetenekleriniz kesintiye uğrar.

0 yorum:

Yorum Gönder